Alle forældre kender det: Barnet bliver sygt, og man bruger hurtigt både første og anden sygedag.
Men hvad gør man så, hvis barnet stadig er skidt på dag tre?
Et nyt forslag i Københavns Kommune kan ændre spillets regler – i hvert fald for de ansatte i kommunen.
Flertal bakker op om idéen
Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at arbejde videre med en plan, der skal give kommunens medarbejdere ubegrænset ret til barn syg-dage.
Det skriver DR.
Bag forslaget står Christopher Røhl fra Radikale Venstre, som mener, at det er nødvendigt at tænke anderledes, når det gælder børnefamilier og arbejdsliv.
-
-
Forældre ender med selv at blive syge
"Hver femte forælder afleverer et sygt barn, og hver anden forælder ender med at melde sig selv syg for at passe sit barn," siger Christopher Røhl.
Han peger på, at det ikke bare er et spørgsmål om trivsel – men også om reel fleksibilitet og arbejdsro for forældrene. Forslaget kan derfor blive en lettelse i mange børnefamilier, hvor planlægning og pasning ofte kolliderer.
Dårlig samvittighed presser forældre på arbejde
Mange forældre oplever desuden, at de tager på arbejde med en syg samvittighed.
Enten fordi de føler sig som en belastning, eller fordi de opfatter, at der mangler forståelse fra arbejdsgiverens side.
Det kan skabe unødigt stress og i sidste ende mindske produktiviteten.
Et forslag som dette sender derfor også et signal om, at det er legitimt at prioritere omsorg – og at arbejdspladser kan drage fordel af at tage de menneskelige hensyn alvorligt.
Et skridt mod mere familievenlige arbejdspladser
For mange lønmodtagere er barn syg-dage et evigt puslespil.
Derfor kan en mere fleksibel model skabe bedre balance mellem arbejdsliv og familieliv – og ikke mindst give syge børn den nødvendige ro og omsorg derhjemme.
Forslaget er endnu ikke vedtaget endeligt, men udviklingen følges tæt af både fagforeninger, arbejdsgivere og forældre landet over.