Hvorfor er XRP faldet hele 45%?

XRP er styrtdykket på kort tid, men hvad er det egentlig, der har ramt kryptovalutaen så hårdt? Her får du et hurtigt overblik over årsagerne og hvad fremtiden måske bringer.

Et brat fald midt i global uro

XRP er faldet fra over 22 kr. i januar til omkring 12 kr. i april, et fald på næsten 45%. Det skyldes især de nye, omfattende toldsatser fra Trump-administrationen, som har ramt mere end 100 lande. Kinas modreaktion har været hård og har sendt chokbølger gennem både aktiemarkedet og kryptomarkedet, herunder XRP.

Selv Bitcoin er faldet tilbage under 550.000 kr. efter at have rundet én million tidligere i år.



XRP var ellers i raketfart

Inden nedturen begyndte, steg XRP seks gange i værdi på få måneder, fra ca. 3,5 kr. i november til over 22 kr. i januar. Stigningen kom samtidig med en generel eufori i kryptomarkedet og højere forventninger til teknologivenlige politiske tiltag.

Samtidig fik XRP et boost, da SEC (de amerikanske finanstilsyn) opgav en længerevarende retssag mod Ripple. Det burde have sendt kursen yderligere op, men investorerne valgte i stedet at tage gevinst hjem midt i den globale uro.

Fremtiden for XRP, er der lys forude?

XRP bruges i Ripples betalingssystem, der gør det muligt at sende penge hurtigt og billigt internationalt. Jo mere det system vokser, jo mere efterspørgsel er der på XRP.

To ting kan få prisen op igen:

  1. En mulig godkendelse af en XRP-baseret børsfond (ETF), det vil gøre det lettere for investorer at købe sig ind.
  2. Udvidelse af XRP Ledger-netværket, som gør teknologien mere udbredt og nyttig i praksis.



Volatilitet er ikke nyt for XRP

Kryptovalutaer som XRP er kendt for vilde svingninger. XRP steg fx 278% i 2021, men faldt 58% året efter og steg så igen med 234% i 2024. Til sammenligning gav S&P 500 mere stabile afkast på mellem -19% og 27% i samme periode.

Derfor skal du som investor vide, at XRP er risikabelt.

Se kilden til indholdet her.