Københavnsk restaurant kåret til Europas bedste – igen, igen!

Kan du gætte hvilken restaurant der er tale om?

Der findes restauranter – og så findes der Alchemist.

Den københavnske mastodont har netop skrevet sig ind i historiebøgerne med en rekord, som aldrig før er set i europæisk gastronomi.

Alchemist vinder for femte år i træk

For femte år i træk er Alchemist blevet kåret som Europas bedste restaurant af det internationale madmedie Opinionated About Dining (OAD).

Det er første gang nogensinde, at en restaurant har fastholdt førstepladsen så længe – og det understreger bare, at der i øjeblikket ikke er nogen over eller ved siden af Rasmus Munk og hans team.

Det skriver MigogKbh.



En sanseeksplosion – ikke bare et måltid

Alchemist er ikke en restaurant, man bare besøger. Det er en fem timer lang dramatisk sanseoplevelse, hvor mad, kunst, musik, teknologi og videnskab smelter sammen i en kulinarisk forestilling, der har rykket ved, hvad det overhovedet vil sige at spise ude.

Rasmus Munk og hans hold serverer ikke blot retter – de iscenesætter indtryk, der både smager, rører og udfordrer gæsterne.

Og det er netop denne grænseløse tilgang til gastronomi, der har givet dem pladsen foran to andre storfavoritter: svenske Frantzén og tyske JAN, der måtte nøjes med henholdsvis anden- og tredjepladsen.

En københavnsk madkultur, der tiltrækker verden

Alchemist har været med til at gøre København til et globalt madmekka, hvor madturister strømmer til Refshaleøen for at opleve det umulige. Og selvom succesen kunne friste de fleste til at læne sig tilbage, har Rasmus Munk helt andre ambitioner.

Han arbejder i kulissen med projekter som:

  • Spora – et forskningscenter for bæredygtig fødevareudvikling
  • JunkFood – daglige måltider til hjemløse
  • Samarbejde med Mary Elizabeth Hospital for børns ernæring og trivsel

Mad med mening – og millionværdi

Bag den kunstneriske overflade gemmer sig også en økonomisk dimension: Alchemist er ikke blot et kulturelt flagskib – det er en økonomisk motor for dansk gastronomi, der skaber arbejdspladser, trækker internationale gæster til og sætter nye standarder for, hvad mad kan.

Det er ikke bare en restaurant – det er et brand, en bevægelse og en eksportvare, vi kan være stolte af.

Fremtiden? Endnu mere grænsebrydende

“Vi vil fortsætte med at overraske, innovere og skubbe grænser,” udtaler Rasmus Munk – og hvis historien er noget at gå efter, har vi langt fra set det sidste fra Alchemist.